Repolan toimihenkilöiden sairauskassa – ajankohtaiset 
tiedotteet

Kaikki yhteystietomme

Tältä sivulta löydät tärkeimmät tiedotteet ja uutiset koskien Repolan toimihenkilöiden sairauskassan toimintaa. Tutustu tiedotteisiin ja ota yhteyttä.

 • 05/06/2023 0 Kommentit
  HALLITUKSEN KOKOUS

  Sairauskassan hallituksen seuraava kokous on tiistaina 13.6.2023 klo 16.30 alkaen.

  Lue lisää
 • 16/05/2023 0 Kommentit
  Pihlajalinnan suun terveyden toiminnot siirtyvät Hammas Hohteelle

  Pihlajalinnan suun terveyden toiminnot siirtyivät Hammas Hohteelle huhtikuun alussa. Jatkossa Hammas Hohde tarjoaa Repolan toimihenkilöiden sairauskassan jäsenille seuravaa:

  • 10% alennuksen hammashoitopalveluista mukaan lukien suuhygienistipalvelut (alennus ei koske hammaslaboratoriopalveluita, materiaaleja eikä hammasröntgenpalveluita)
  • Palvelumaksua ei veloiteta.
  Lue lisää
 • 09/03/2023 0 Kommentit
  Sairauskassan asiakaspalvelunumerot

  Sairauskassalla on käytössä myös keskitetyt asiakaspalvelunumerot seuraavasti:

   

  Sairaanhoidon korvaukset ja vakuutusmaksuasiat 02 620 4679 (arkisin klo 13-15.30)

  Päivärahoja ja lääkkeiden erityiskorvausoikeuksia koskevat asiat 02 620 4677 (arkisin klo 13-15.30)

   

  Kotisivuiltamme löytyvät henkilökohtaiset puhelinnumerot ja sähköpostiosoitteet ovat edelleen käytössä myös.

  Lue lisää
 • 28/02/2023 0 Kommentit
  Ambulanssin omavastuulaskut

  Ambulanssin omavastuulaskut (25,00 €) tulee jatkossa maksaa ensin itse. Sairauskassa korvaa edelleen tuon omavastuulaskun, eli maksettuasi laskun, toimita lasku ja oma tilinumero sairauskassalle.

  Lue lisää
 • 04/01/2023 0 Kommentit
  Fysioterapian suorakorvaus poistuu

  Fysioterapian osalta ei voi enää saada korvausta suorakorvauksella 1.1.2023 alkaen. Kustannus on maksettava ensin itse palveluntuottajalle ja omalla hakemuksella haettava korvaus (60 %) sairauskassalta. Olemme myös rajoittaneet fysioterapian korvattavat käynnit 30 kertaan/kalenterivuosi.

  Edelleen korvauksen saamista varten vaaditaan lääkärin lähete fysioterapiaan ja hoidonantajan selvitys, josta käy ilmi käyntipäivä, kustannus ja hoidon antajan nimi.

  Lue lisää
 • 04/01/2023 0 Kommentit
  VAHVISTETUT SÄÄNNÖT 1.1.2023 ALKAEN

  Finanssivalvonta on vahvistanut Repolan toimihenkilöiden sairauskassan säännöt noudatettavaksi 1.1.2023 alkaen.

  Eduskunta on hyväksynyt 9.12.2022 täysistunnossa sairausvakuutuslain 2 ja 3 lukujen muutoksen, jolla muutetaan sairausvakuutuslain mukaisia kela-korvauksia tutkimus- ja hoitokustannusten, lääkärinpalkkiokustannusten ja fysioterapian osalta. Tästä johtuen sairauskassa on muuttanut korvaussääntöjään 13 § osalta (Lisäetuudet).

  Huomioithan, että fysioterapian osalta ei voi enää saada korvausta suorakorvauksella 1.1.2023 alkaen. Olemme myös rajoittaneet fysioterapian korvattavat käynnit 30 kertaan/kalenterivuosi. Kustannukset on maksettava ensin itse ja haettava omalla hakemuksella korvaus sairauskassalta. Edelleen korvauksen saamista varten vaaditaan lääkärin lähete fysioterapiaan ja hoidonantajan selvitys, josta käy ilmi käyntipäivä, kustannus ja hoidon antajan nimi.

   

  Kelan tiedote lakimuutoksesta (linkki siirtyy Kelan sivuille)

   

  Muutokset, joita noudatetaan 1.1.2023 alkaen:

  13 §

  1. Lääkärinpalkkiot

  a) 60 prosenttia vastaanottokäyntipalkkiosta, silloin, kun korvausta on saatu myös sairausvakuutuslain nojalla. Hammaslääkärinpalkkiota ei korvata eikä hammashoitoon liittyvää muun lääkärin palkkiota.

  b) 60 prosenttia yksityisen sairaanhoitolaitoksen syöpähoitoihin liittyvistä lääkärinpalkkioista, silloin kun korvausta on saatu myös sairausvakuutuslain nojalla sekä 60 prosenttia lääkärin määräämistä syöpähoitoihin liittyvistä tutkimuksista, hoidoista ja toimenpiteistä, maksetaan kassan lisäetuutta, molemmista yhteensä enintään 5000 euroa.

  4. Yksityisen terveydenhuollon tutkimukset ja hoito

  a) 60 prosenttia lääkärin määräämistä laboratoriotutkimuksista, patologian alaan kuuluvista tutkimuksista ja radiologisista tutkimuksista;

  b) 60 prosenttia yksityisen sairaanhoitolaitoksen, lääkärin määräämistä, sytostaatti- ja keinomunuaishoidosta korvataan lisäetuutta lääkärinpalkkion kanssa enintään 5000 euroa;

  c) 60 prosenttia lääkärin määräämistä laboratorio- ja radiologisista tutkimuksista, jotka on tehty sairaalassa tai terveyskeskuksessa;

  d) 60 prosenttia lääkärin määräämästä, sairaanhoitajan antamasta hoidosta;

  e) 60 prosenttia lääkärin määräämistä fysioterapian, fysioterapeuttisen tutkimuksen, lymfaterapian ja valohoidon sekä naprapaatin-, kiropraktikon- ja osteopaatin antaman hoidon kustannuksista, kaikista yhteensä kuitenkin enintään 30 kertaa kalenterivuodessa;

  5. Matkat

  b) lääkärin tai muun 14 §:n 1 momentissa tarkoitetun asianmukaisen ammattikoulutuksen saaneen henkilön käynnistä potilaan luona johtuvat matkakustannukset, kun korvausta on saatu myös sairausvakuutuslain nojalla

  6. Muut korvattavat kustannukset

  b) 60 prosenttia lääkärin määräämästä, psykologin tai psykoterapeutin antaman terapian kustannuksista; kuitenkin enintään 5 hoitokerralta kalenterivuodessa;

  c) jos palvelu on hankittu työnantajan tarjoaman henkilöstöetuuden perusteella, korvataan vakuutetulle aiheutuneesta omavastuuosuudesta 60 prosenttia, mikäli kustannus on kassan sääntöjen mukaan korvattavaa. Jos käytät E-Passia esimerkiksi hammashoitoon, pyydä hammaslääkäriasemaa vähentämään ensin sv-korvaus ennen E-Passilla maksamista.

  Lue lisää
 • 09/11/2022 0 Kommentit
  Suorakorvaussopimus nyt myös Silmäaseman kanssa

  Sairauskassa ja Silmäasema ovat tehneet suorakorvaussopimuksen 9.11.2022.

  Kassamme työssäkäyvät- ja eläkeläisvakuutetut maksavat kustannuksista, joista tulee myös sairausvakuutuslain mukainen korvaus (eli Kelan korvaus), vain 40 % omavastuuosuuden.

  Lisäksi Silmäasemalla ei peritä toimistomaksuja, tämä koskee myös muita vakuutettuja.

   

  Lue lisää
 • 06/10/2022 0 Kommentit
  ETU vakuutetulle Pihlajalinnan lääkäriasemilla

  Pihlajalinna tarjoaa sairauskassan vakuutetuille seuraavat edut lääkärikeskuksissaan, kulloinkin voimassa olevasta hinnastosta:

  Laboratoriotutkimuksista - 40 %

  Röntgentutkimuksista - 25 %

  Ultraäänitutkimuksista - 20 %

  Magneettitutkimuksista - 35 %

  Sairauskassan vakuutetuilta ei peritä toimistomaksua eikä laskutuslisää.

   

  Nämä edut koskevat myös, suorakorvausoikeus mukaan lukien, sairauskassan muita vakuutettuja (ent. ulkojäseniä). Muut vakuutetut todentavat sairauskassaan kuulumisensa näyttämällä 'muu vakuutettu' -korttiaan.

  Muistathan, että saadaksesi sairauskassan korvauksen tutkimuksista, sinulla tulee olla lääkärin lähete kyseiseen hoitoon.

  Sairauskassalla ei ole mahdollisuutta valvoa edun toteutumista, vaan vakuutetun on itsensä pidettävä huoli, että saa hänelle kuuluvat etuudet.

  Lue lisää
 • 06/10/2022 0 Kommentit
  ETU vakuutetulle Coronaria Hammasklinikoilla

  Coronaria hammasklinikat tarjoavat sairauskassan vakuutetuille 10 % alennuksen hampaiden perushoidosta ja suuhygienistin hoidosta. Etu ei koske esteettistä hammashoitoa eikä hammashoidon välineistöä.

  Kassan vakuutetuilta ei myöskään peritä toimisto- ja kanta-maksuja.

  Tämä etu koskee myös sairauskassan muita vakuutettuja (ent. ulkojäseniä). Muut vakuutetut todentavat sairauskassaan kuulumisensa näyttämällä 'muu vakuutettu' -korttiaan.

   

  Tästä pääset katsomaan heidän esitteen.

   

  Sairauskassalla ei ole mahdollisuutta valvoa edun toteutumista, vaan vakuutetun on itsensä pidettävä huoli, että saa hänelle kuuluvat etuudet.

  Lue lisää
 • 04/07/2022 0 Kommentit
  Tutkimuksen ja hoidon osalta oltava lääkärin lähete

  Saadaksesi korvauksen röntgen- ja laboratoriotutkimuksesta, sinulla tulee olla lääkärin lähete tutkimuksiin. 

  Lääkärin suosittelema hoito tulee olla siis kirjallisena lähetteenä, ei pelkästään lääkärin suullisena ohjeena, jotta voimme maksaa siitä korvauksen.

  1.1.2023 alkaen:

  Vaikka tutkimuksista ei tule enää Kelan korvausta, sairauskassa tarvitsee lähetteen korvauksen maksamista varten.

  Lue lisää
 • 04/07/2022 0 Kommentit
  Korvaushakemuksen toimittaminen sairauskassalle

  Korvaushakemukset voi toimittaa sairauskassalle postitse tai IRIS -sähköisen asiointipalvelun kautta. Hakemukset voi myös tuoda toimiston ulkopuolella olevaan lukittuun postilaatikkoon tai henkilökohtaisesti asioimalla sairauskassan toimistolla asiakaspäivänä.

   

  Sähköpostitse ei suositella korvaushakemuksia toimitettavan, mutta jos asiakas näin toimii, tekee hän lähettämisen omalla vastuullaan.

   

  Turvaposti ei ole enää käytössä.

  Lue lisää
 • 26/04/2022 0 Kommentit
  Jäsenedut Instrumentarium, Nissen ja KEOPS Optiikka

  Nyt myös Instrumentarium, Nissen ja KEOPS Optiikka tarjoavat jäsenetuja sairauskassan jäsenille. Voit saada alennusta silmälasien, aurinkolasien ja piilolinssien hinnoista, sekä erikseen mainituista tutkimuksista.

  Esitteeseen pääset tästä.

  Sairauskassa ei korvaa silmälaseja, aurinkolaseja ja piilolinssejä. Silmälääkärin palkkion kokonaiskustannuksesta korvataan 80 %.

  Lue lisää
 • 24/02/2022 0 Kommentit
  Jäsenedut Synsam ja Silmälääkäriasema

  Synsam ja Silmälääkäriasema tarjoavat kassamme jäsenille räätälöityjä etuja. Edut koskevat myös perheenjäseniä. Edun saadakseen tulee mainita kuuluvansa Repolan toimihenkilöiden sairauskassaan, ennen ostotapahtumaa.

  Muistathan, että sairauskassa ei korvaa silmälasien hankinnasta aiheutuneita kustannuksia. Silmälääkärin palkkiosta maksetaan korvaus sairauskassan sääntöjen mukaan. 

  Tässä linkit esitteisiin:

  Silmäasema ja Synsam

  Lue lisää
 • 23/02/2022 0 Kommentit
  IRIS Sähköisen asiointipalvelun esittely

  Sairauskassan sähköisen IRIS -asiointipalvelun selostettu esittelyvideo ja tulostettava ohje löytyvät linkit -välilehdeltä.

  Voit olla myös yhteydessä sairauskassan asiakasneuvojiin, jos tarvitset neuvoa IRIS-asiointipalvelun käytössä. Asiakasneuvojien yhteystiedot löydät kotisivujemme yhteystiedot-välilehdeltä. 

  Kun olet tehnyt tunnushakemuksen Irikseen ja odotat kuittausta sairauskassalta sähköpostitse, huomioithan, että emme välttämättä ehdi reagoimaan pyyntöön välittömästi. Odotathan kärsivällisesti, jotta saat kuittausviestin, että IRIS-tunnus on avattu.

  Lue lisää
 • 22/12/2021 0 Kommentit
  Miksi kuulua sairauskassaan?

  Tässä infoa, miksi kannattaa kuulua sairauskassaan. 

  Sairauskassaan kuuluessasi, sairauskassa maksaa osan sairaanhoidon kustannuksistasi ja voit varata vastaanottoajan suoraan haluamallesi erikoislääkärille, ilman erillistä lähetettä yleislääkäriltä.

  Miksi kuulua sairauskassaan?

  Lue lisää
 • 22/12/2021 0 Kommentit
  Mitä sairauskassa korvaa?

  Tässä tietoa, mitä sairaanhoidon kustannuksista sairauskassa maksaa korvauksia. Jos on jotain kysyttävää korvauksista, sairauskassalle voi aina soittaa tai olla sähköpostitse yhteydessä.

  Mitä sairauskassa korvaa

  Lue lisää
 • 27/09/2021 0 Kommentit
  IRIS sähköinen asiointipalvelu

  Olemme ottaneet käyttöön Iris - sähköisen asiointipalvelun. 

  Sähköisessä palvelussa jäsenet voivat lähettää korvaushakemukset ja liitteet nopeasti omaan kassaansa, ja voivat seurata sen etenemistä käsittelyssä.

  Sähköinen palvelu nopeuttaa myös tiedonkulkua, ja tarvittavat hakemuksen lisätiedot saadaan nopeasti käsittelyyn mukaan.

  Ensimmäisellä kerralla tulee tehdä Suomi.fi -tunnistautumisen jälkeen tunnushakemus, joka sairauskassalta kuitataan, tämän jälkeen voit käyttää asiointipalvelua.

  Linkki Irikseen

   

  Jatkossa kaikki korvaushakemukset tulisi toimittaa Iris - palvelun kautta. Korvaushakemuksia ei tule toimittaa sähköpostitse. Sähköpostilla ei tulisi toimittaa mitään terveys- tai henkilötietoja sisältäviä asiakirjoja. Sähköpostitse voit lähettää edelleen tiedustelut, kyselyt ja muut yhteydenotot.

  Hakemukset voi tietenkin toimittaa myös postitse.

  Voit myös toimittaa korvaushakemukset OmaKelan viestitoiminnon kautta. Siellä ei ole erikseen haettavissa sairaanhoidon korvauksia, mutta hakemuksen voit tehdä Kelan lomakkeella SV 127 ja lähettää se OmaKelassa viestin liitteenä.

  Lue lisää
 • 19/08/2021 0 Kommentit
  SAIRAUSKASSAN TOIMISTO ON MUUTTANUT

  Sairauskassan toimisto on muuttanut Vanhakoivistolta Porin keskustaan. Uusi osoitteemme on Valtakatu 6, 6.krs. Meidät tavoitat uudesta osoitteesta maanantaina 16.8.2021 alkaen.

  Valtakadulta löytyy lukittu postilaatikko 6.kerroksesta toimiston ulko-oven vierestä. Tähän laatikkoon voi jättää hakemuksia, postilaatikon tyhjennämme jokainen arkipäivä.

  Lue lisää
 • 14/04/2021 0 Kommentit
  Fysioksen ajanvarauslinkki sairauskassan jäsenille

  Fysios Oy on tehnyt sairauskassan jäsenille ajanvarauslinkin. Kassan jäsenet voivat hakea (postinumerolla tai paikkakunna nimellä) lähinnä työpaikkaa, kotia tai vapaa-ajan asuntoa olevan fysioterapian toimipisteen.

  Tästä linkistä pääset ajanvaraukseen!

  Lue lisää
 • 05/03/2021 0 Kommentit
  Orton Oy:n antaman hoidon korvattavuus

  Koska HUS (Helsingin-Uudenmaan sairaanhoitopiiri) on ostanut Orton Oy:n kokonaisuudessaan 100 %, Orton Oy:tä ei pidetä yksityisenä terveydenhuollon yksikkönä. Näin ollen, Kelan korvausta ei Ortonissa annetuista palveluista enää saa. Kelan korvaushan on edellytyksenä sille, että sairauskassan jäsen on oikeutettu sairauskassan sääntöjen mukaisiin lisäetuuksiin, joten näistä kustannuksista emme voi enää maksaa sairauskassan lisäetuutta. 


  Lääkärinpalkkiosta ja fysioterapeutin antamasta hoidosta voi olla mahdollisuus saada korvausta, jos lääkäri/fysioterapeutti toimii itsenäisenä ammatinharjoittajana ja hänellä on Aluehallintoviraston lupa toimia julkiselta terveydenhuollolta (Orton Oy) vuokratuissa tiloissa. Näissä tapauksissa meidän on sairauskassalta laitettava hakemus Kelaan arvioitavaksi, onko tarvittavat ilmoitukset aluehallintovirastoon tehty, joten emme koskaan voi etukäteen sanoa korvataanko annettu palvelu vai ei. 

  Kuvantamis- eli röntgen- ja magneettitutkimuksista sekä laboratoriotutkimuksista ei ole mahdollisuutta saada Kelan korvausta, näin ollen näistä kustannuksista ei myöskään makseta sairauskassan korvausta.

  Sairauskassan ja Orton Oy:n suorakorvaussopimus päättyy. Jos haluat lisätietoja asiasta, voit olla yhteydessä sairauskassaan sähköpostitse tai puhelimitse. Orton Oy:n kotisivuilla on myös lisätietoa Kelan korvauskäytännöistä osoitteessa: www.orton.fi/kelan-sv-korvaukset/

  Lue lisää
 • 18/03/2020 0 Kommentit
  Laskutuslisä

  Repolan toimihenkilöiden sairauskassan hallitus on kokouksessaan 26.2.2020 päättänyt ottaa käyttöön laskutuslisän, määrältään 10 euroa/lähetetty lasku, koskien sairauskassan jäsenmaksua, niille eläkeläis- ja ulkojäsenille, jotka eivät ole tehneet jäsenmaksustaan e-laskua omassa verkkopankissa tai suoramaksua pankin kautta.

  Samoin laskutuslisä otetaan käyttöön niille henkilöille, jotka palkattoman poissaolon aikana maksavat itse jäsenmaksunsa ja joille joudutaan lähettämään huomautuslasku.
  Laskutuslisää aletaan perimään maksukaudelta 1.7. - 30.9.2020, mikäli e-laskua tai suoramaksua ei ole tehty (koskien eläkeläis- ja ulkojäseniä) tai lähetettyä tilisiirtoa ei ole maksettu (koskee palkattomalla vapaalla olevia).

  Lue lisää
Yhteydenotto-ikoni

Ota yhteyttä Repolan toimihenkilöiden sairauskassaan.

Tavoitat meidät täältä