Ulkojäsenen lisäetuus Suomen Terveystalosta

maanantai 10.11.2014

Repolan toimihenkilöiden sairauskassan ulkojäsenillä on mahdollisuus saada kassan lisäetuudet suoraan Suomen Terveystalon toimipisteistä näyttämällä kassan Ulkojäsenkorttia (tunnus 30805) maksun yhteydessä.


TOIMISTOMAKSUT

maanantai 16.06.2014

Mehiläinen Oy, Suomen Terveystalo Oy, Pihlajalinna Tampere Oy, Pihlajalinna Lääkärikeskukset Oy ja Lääkärikeskus Ikioma Mikkeli

eivät peri kassan jäseniltä toimistomaksuja.

  • Kassan jäsenyys näkyy kelakortin takana nro 30805
  • Ulkojäsenet voivat todistaa jäsenyytensä Ulkojäsenyyskortilla

PALVELUNTUOTTAJIEN VÄHENTÄMÄ KELAKORVAUS / KASSAN JÄSEN

perjantai 23.05.2014

1.6.2011 alkaen yksityiset sairaanhoitolaitokset/palvelun tuottajat ovat voineet vähentää kelakorvauksen (sairausvakuutuslain mukainen korvaus) suoraan myös työpaikkakassan jäseniltä laskuttamistaan kustannuksista.

Sairauskassa suosittelee, että yksityisellä lääkäriasemalla asioidessasi huolehdit siitä, että maksat koko kustannuksen niin, ettei kelakorvausta vähennetä ja haet itse sekä kelakorvauksen että lisäetuuskorvauksen kassasta.

Sairauskassalla on suorakorvaussopimukset (kts. Sopimuspaikat) usean lääkäriaseman ja fysikaalisen hoitolaitoksen kanssa. Näissä hoitolaitoksissa asioidessasi saat sopimuksen mukaiset hoidot ns. kassan laskuun, joilloin kassa maksaa sekä kela- että lisäetuuskorvauksen suoraan hoitolaitokselle.

Tämä ohje ei koske kassan ulkojäseniä.


ELÄKELÄISJÄSENYYS / ULKOJÄSENYYS

perjantai 23.05.2014

Korkein hallinto-oikeus on päätöksellä 5.4.2013 päättänyt, että henkilö voi olla sairauskassan eläkeläisjäsenenä ainoastaan silloin, kun hän siirtyy eläkkeelle suoraan työnantajan palveluksesta. Tätä päätöstä on mainitusta päivämäärästä alkaen noudatettava.

Tästä johtuen ulkojäsenet eivät voi siirtyä eläkeläisjäseniksi eläkepäätöksen saatuaan, vaan ovat edelleen ulkojäseniä.

Halukkuudesta ulkojäsenyyteen on ilmaistava kuukauden kuluessa työsuhteen päättymisestä tai tämän sääntömuutoksen voimaantulosta.

Ulkojäsenyyden edellytykset säilyvät ennallaan.


TERVEYSKESKUS- , POLIKLINIKKA- JA SAIRAALALASKUT

perjantai 23.05.2014

Terveyskeskuksen lääkärin vastaanotolta peritty maksu, poliklinikka- ja sairaalan hoitopäivälaskut sekä ambulanssin omavastuulaskut voi lähettää sairauskassaan hyvissä ajoin ennen eräpäivää, jolloin sairauskassa maksaa ne eräpäivänä. Sairauskassa ei maksa terveyskeskuksen hammaslääkärin perimiä palkkioita.